Foto: AFP/Scanpix
Nigērijas ziemeļos svētdien uzspridzinājās divi teroristi pašnāvnieki baznīcā armijas kazarmu teritorijā, nogalinot vismaz 11 cilvēkus un 30 ievainojot, pavēstīja armijas preses sekretārs.

Vispirms baznīcas telpās iebrauca un eksplodēja mikroautobuss "Kia". Kad notikuma vietā sapulcējās cilvēki, baznīcā iebrauca un eksplodēja automobilis "Toyota Camry". Visvairāk bojāgājušo bija otrajā sprādzienā.

Divkāršais terorakts notika Kadunas štata Džadži pilsētā.

Par to neviens nav uzņēmies atbildību, bet armija tur aizdomās radikālo islāmistu sektu "Boko Haram", kas sarīkojusi daudzus uzbrukumus kristiešiem Nigērijas ziemeļos. Šis uzbrukums gan vairāk izskatās pēc tieša uzbrukuma armijai.

Nigērijas armija piektdien izsludināja 50 miljonu nairu (170 tūkstošu latu) atlīdzību tam, kas palīdzētu atrast "Boko Haram" līderi Abubakaru Šekau, un 10 miljonu nairu (34 tūkstošu latu) atlīdzību par jebkuru citu šī grupējuma vadības pārstāvi.

"Boko Haram", kas vēlas plašāku šariata (islāma likumu) pielietošanu, ir uzbrukusi baznīcām, bāriem, policijai, armijai, politiķiem, sabiedriskiem un reliģiskiem līderiem. Kopš 2009.gada sektas sarīkotos uzbrukumos Nigērijas ziemeļos un vidienē gājuši bojā vairāk nekā 2800 cilvēku.

Nigērijā apmēram 50% iedzīvotāju ir musulmaņi, bet apmēram 48% - kristieši. Musulmaņi dzīvo galvenokārt valsts ziemeļos, bet kristieši - galvenokārt dienvidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!