Foto: EPA/LETA
Ārzemnieki varēs iegūt Bulgārijas pilsonību, ja investēs valstī vismaz vienu miljonu levu (apmēram 360 tūkstošus latu), paredz likuma grozījumi, kurus parlaments pieņēmis ceturtdien.

Grozījumi likumā par investīciju veicināšanu noteic, ka Bulgārijas pilsonību varēs iegūt ārzemnieki, kuri ir valsts pastāvīgie iedzīvotāji un investēs ne mazāk kā miljonu levu uzņēmumā, kas ir iesaistīts "prioritārā investīciju projektā" tādās jomās kā rūpniecība, infrastruktūra, transports vai tūrisms.

Iepriekš likuma grozījumu projekts paredzēja, ka pilsonību varēs iegūt tie, kas investēs vismaz 200 tūkstošus levu (apmēram 70 tūkstošus latu) valsts inovāciju fondā.

Grozījumu nolūks ir apturēt tiešo ārvalstu investīciju kritumu. Pērn tiešās ārvalstu investīcijas Bulgārijā samazinājās līdz 1,75 miljardiem eiro (1,22 miljardiem latu) pretstatā 6,55 miljardiem eiro (4,6 miljardiem latu) 2008.gadā.

Kopš iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) 2007.gadā Bulgārijas varas institūcijas lielā skaitā saņēmušas pieteikumus pilsonības piešķiršanai no ES neietilpstošo kaimiņzemju un Krievijas iedzīvotājiem, kuri vēlas Šengenas zonā ceļot bez vīzām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!