Foto: AFP/Scanpix

Itālijas piekrastē gandrīz pirms gada avarējušā kruīzu kuģa "Costa Concordia" kapteinis Frančesko Sketino pirmdien paziņoja, ka viņš publiskajā telpā tiek attēlots kā vēl sliktāks cilvēks par nogalināto starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" līderi un dibinātāju Osamu bin Ladenu.

"Par 13.janvāra naktī notikušo mani mocīja visu cauru gadu. Mani mālēja vēl melnāku par bin Ladenu," Sketino sūkstījās intervijā Itālijas laikrakstam "La Stampa".

"Man patiešām žēl par notikušo," atzina kuģa kapteinis, kas apsūdzēts netīšā slepkavībā un katastrofas izraisīšanā, kuģojot pārāk tuvu krastam, evakuācijas aizkavēšanā un kuģa atstāšanā pirms evakuācijas pabeigšanas.

Kapteinis noliedz viņam izvirzītās apsūdzības, jo īpaši uzsverot, ka kuģi neeesot pametis, bet nejauši paklupis un iekritis glābšanas laivā.

"Pēc "Titānika" katastrofas tika pārskatītas vairākas lietas. Tagad mums ir jādara tas pats. Noteikumi ir jāpārskata," Sketino uzstāja uz starptautisko kruīzu kuģu apkalpošanas noteikumu pārskatīšanu.

Gaidāms, ka prokuratūra jau tuvākajā laikā saistībā ar notikušo tiesas priekšā liks stāties astoņām personām: Sketino, diviem apkalpes locekļiem, kā arī kuģa īpašnieces "Costa Crociere" amatpersonām.

"Costa Concordia " ar 4229 cilvēkiem pērn 13.janvārī uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā pie Džiljo salas Toskānas reģionā, un katastrofā gāja bojā 32 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!