Foto: AFP/Scanpix

Indijas policija ir arestējusi sešus vīriešus, kurus tur aizdomās par kādas sievietes izvarošanu satiksmes autobusā. Tas noticis tikai dažas nedēļas pēc šokējošā gadījuma, kad autobusā Deli grupveidā izvarota studente, kura vēlāk slimnīcā mira, svētdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Pēdējais incidents noticis valsts ziemeļu štatā Pendžābā. Policija turpina meklēt septīto aizdomās turēto.

Varmāku upuris bija kāda 29 gadus veca sieviete, kura piektdienas naktī ar autobusu braukusi mājās. Tā vietā, lai izlaistu sievieti viņas ciemā, vadītājs un konduktors aizveduši viņu uz vientuļu vietu pie Amritsāras pilsētas. Te, pievienojoties vēl pieciem vīriešiem, sieviete izvarota visas nakts garumā, ziņo BBC.

Pēc tam cietusī izlaista pie viņas ciema, kur par notikušo pastāstīja tuviniekiem. Pagaidām medijiem nav zināms, cik smagi sieviete ir cietusi, norāda BBC.

Jau vēstīts, ka 16. janvārī autobusā Indijas galvaspilsētā Deli vīriešu banda izvaroja un piekāva 23 gadus vecu studenti, kura no gūtajiem ievainojumiem vēlāk mira. Šis gadījums izraisīja pamatīgu sašutumu un protestus visā Indijā. Cilvēki pieprasīja palielināt sodus par seksuālo vardarbību un darīt vairāk līdzīgu noziegumu novēršanai, norādot, ka nereti izvarotāji tiek sodīti pārāk maigi vai no soda izbēg pavisam.

Par šo uzbrukumu ir aizturēti seši vīrieši, kurus sola tiesāt paātrinātā kārtībā. Pieciem aizdomās turētajiem draud pat nāvessods, bet sestais, kurš esot 17 gadu vecs, stāsies Jauniešu tiesas priekšā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!