Foto: AFP/Scanpix
Turpinoties milzīgajiem mežu ugunsgrēkiem Austrālijā, Jaundienvidvelsas štatā ir nopostītas vismaz 33 mājas un bojāta observatorija, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC

Ugunsgrēka dēļ evakuēties nācās arī Saidingspringsas observatorijas personālam štata ziemeļaustrumos. Svētdien liesmās smagi bojātas piecas kompleksa ēkas, to skaitā personāla mītne un apmeklētāju centrs, informēja Austrālijas Nacionālā universitāte, kas apsaimnieko observatoriju. Tomēr galvenie teleskopi neesot nopietni bojāti.


"Sākotnējais vizuālais novērtējums šorīt norādīja, ka teleskopi, šķiet, nav nopietni bojāti, bet uguns ietekmi uz ierīcēm varēs uzzināt tikai pēc tehniskās pārbaudes, ko varēs veikt, kad objektā būs droši," BBC citē universitātes paziņojumu. Tehniķu komandas ir gatavas novērtēt zaudējumus, teikts paziņojumā.

Jaundienvidvelsā plosās vairāk nekā 170 ugunsgrēki, vismaz 30 no tiem nav ierobežoti informē amatpersonas. Ugunsgrēki turpinās arī Viktorijas štatā un Tasmanijā, kur svētdien atrasts bojāgājis ugunsdzēsējs.

Ugunsgrēkus veicina milzīgā svelme lielākajā valsts daļā. Ar liesmām cīnās tūkstošiem ugunsdzēsēju, bet visos trīs štatos tiek evakuēti apdraudētie iedzīvotāji. Jau vēstīts, ka Tasmanijā ugunsgrēkos nodegušas vismaz 100 mājas, bet kādas pilsētiņas iedzīvotāji no liesmām glābušies kanāla ūdenī. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!