Foto: DELFI.ee
Vācijā par spiegošanu Maskavas labā sāk tiesāt kādu precētu pāri, šo gadījumu vietējie mediji jau ir paspējuši nodēvēt par vienu no "intriģējošākajām lietām kopš Aukstā kara beigām", otrdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Spiegošanā apsūdzētie Andreass un Heidruna Anšlagi aptuveni pirms 25 gadiem ar viltotām pasēm apmetušies uz dzīvi Rietumvācijā. Viņus apsūdz par informācijas nodošanu bijušajai Padomju Savienībai un Krievijai. Ja tiesa atzīs viņus par vainīgiem, pārim draud daudzu gadu cietumsods, norāda BBC. Abi apsūdzētie savu vainu noliedz.

Pāri aizturēja viņu mājā Marburgā 2011. gada oktobrī. Aresta brīdī Heidruna esot sēdējusi savā darbistabā pie bezvadu raidītāja, caur kuru īsviļņu frekvencē saņēmusi kodētus signālus, bet ierīce bijusi savienota ar datoru, vēstīja interneta ziņu vietne "Spiegel Online".

Vācijas medijos ir izskanējušas dažādas spekulācijas, kāda informācija spiegiem varētu būt bijusi pieejama. Tāpat mediji baumoja, ka varas iestādes par spiegiem informējusi tā pati persona, kas ASV Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB) deva norādes par Krievijas spiegu tīklu, kā rezultātā atmaskota spiedze Anna Čapmana, kas pēc tam Krievijā kļuva par slavenību.

BBC norāda uz intriģējošu detaļu, ka astoņdesmitajos gados PSRS Valsts drošības komitejas (VDK) labā Drēzdenē strādāja pašreizējais Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Tieši šajā laikā VDK labā strādājis arī apsūdzēto pāris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!