Foto: AP/Scanpix

Ar starptautisko teroristu organizāciju "Al Qaeda" saistītais Somālijas islāmistu kaujinieku grupējums "Al Shabab" trešdien paziņoja, ka nogalinās kopš 2009.gada gūstā turēto Francijas slepenā dienesta aģentu Denī Aleksu, lai gan Francija iepriekš pauda pārliecību, ka Alekss ir nogalināts neveiksmīgajā mēģinājumā viņu atbrīvot.

"Al Shabab" izplatīja paziņojumu, kurā norādīja, ka ir "pieņēmis vienbalsīgu lēmumu nogalināt Francijas izlūkošanas virsnieku Denī Aleksu".

Grupējuma pārstāvis trešdien apliecināja, ka spriedums Aleksam "ir pieņemts un lēmums mainīts netiks. Mēs uzskatām, ka tam vīram ir jāmirst".

Savu lēmumu grupējums skaidroja ar atriebību par "Francijas spēku operācijas laikā desmitiem musulmaņu civiliedzīvotāju bezjēdzīgo nogalināšanu". Tāpat lēmums nogalināt ķīlnieku tiek skaidrots "ar arvien lielāku Francijas īstenoti musulmaņu vajāšanu visā pasaulē un pret islāmu vērsto apspiešanas politiku pašu zemē", kā arī Francijas militārajām operācijām Afganistānā un Mali.

Nedz paziņojumā, nedz oficiālajā paskaidrojumā netika pausts, vai Alekss vēl ir dzīvs.

Francijas armija trešdien apsūdzēja "Al Shabab" par "manipulēšanu ar medijiem", jo, visticamāk, Alekss jau ir miris.

Jau vēstīts, ka sestdienas naktī Somālijas dienvidos notika mēģinājums atbrīvot 2009.gadā Mogadišu gūstā saņemto Francijas slepeno aģentu, kas pazīstams ar vārdu Denī Alekss, bet "Al Shabab" paziņoja, ka pēc neveiksmīgā mēģinājuma ķīlnieks ir dzīvs un atrodas drošībā.

Viņš tika nolaupīts kopā ar vēl vienu aģentu, kuru pēc mēneša atbrīvoja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!