Nelielās Indijas Ziemeļaustrumu štatā vietējo vēlēšanu kandidātu sarakstos lasāmi visai interesanti un zināmu personu vārdi, piemēram, Ādolfs Hitlers, vēsta laikraksts "The Guardian".

345 Meghālajas štata kandidātu sarakstā sastopami arī tādi vārdi kā Frankenšteins Momins, Billīkids Sangma, Feldmaršals Mavpniangs. Daži, piemēram, Kenedijs Maraks, Džims Kārters Sangma, acīmredzot cer uz viņu vārdos iekļauto ASV prezidentu vēlēšanu veiksmi, spriež "The Guardian".

Tikmēr 54 gadus vecais trīs bērnu tēvs Ādolfs Hitlers štata vēlēšanās panākumus ir guvis jau trīs reizes. Šo vārdu indietim devis tēvs, kurš strādājis britu armijā. Vecāki nākamajam politiķim gan devuši arī otru vārdu – Lu.

"Es zinu, ka vienā brīdī Ādolfs Hitlers bija visnīstākā persona pasaulē par genocīdu pret ebrejiem. Bet mans tēvs pa vidu ielika "Lu", nosaucot mani par Ādolfu Lu Hitleru, un tā ir mana atšķirība," pastāstīja Hitlers, kurš dzīvo kaimiņos esošajā Asamas štatā.

Vīrietis skaidro, ka viņa vārds nekad nav traucējis ceļošanai. Viņš ir bijis gan ASV, gan Vācijā. "Man nekad nav bijušas problēmas saņemt vīzu, bet man daudz reizes imigrācijā [imigrācijas iestādēs] ir jautāts, kāpēc man ir tāds vārds. Es teicu imigrācijas darbiniekiem, ka man, iespējams, nav bijusi loma sava vārda došanā," smej vīrietis.

Indija Otrajā pasaules karā nespēlēja nozīmīgu lomu, un daudziem indiešiem Hitlers bija nevis ļaunuma iemiesojums, bet fascinējoša persona. Nacistiskās Vācijas līdera Hitlera grāmata "Mana cīņa" ir pieejama daudzās Indijas grāmatnīcās, bet pagājušajā gadā kāds vīriešu apģērbu veikals tika nodēvēts par "Hitler".

Meghālajas štata galvaspilsētas Šilongas skolotājs Musfika Haks skaidro, ka šādi pretrunīgi vērtēti vārdi štatā ir izplatīti. "Vecākus acīmredzot apbur labi zināmu, varenu līderu vārdi, bet tie nav informēti, ka daži no tiem [līderiem], kā Hitlers, bija ļoti pretrunīgi," stāsta Haks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!