Foto: stock.xchng
Kolumbija gūti pierādījumi vairāku gadu garumā par baumām uzskatītajiem apgalvojumiem par indiāņu cilti, kas mitinās džungļos un nevēlas kontaktēties ar civilizēto pasauli. Zinātnieku grupa ir atradusi šo cilti, kas dzīvo starp Kaketas un Putumajo upēm, vēsta ārvalstu masu mediji.

Vašingtonas Smitsona zinātniski pētnieciskā institūta oficiālais izdevums "Smithsonian Magazine" vēsta, ka zinātnieki izpētījuši Kolumbijas nacionālā parka "Rio Puri" teritoriju no gaisa ar vieglu lidmašīnu un pamanījuši tradicionālu indiāņu būdiņu no palmu lapām -"maloku".

Zinātnieki nofotografējuši būdiņu un palielinātajās fotogrāfijās blakus tai ieraudzījuši arī cilvēkus – indiāņu sievietes gurnautos. Viņu sejas un ķermeņa augšdaļas bijušas izkrāsotas. Nākamajā dienā zinātnieki atraduši vēl četras līdzīgas būdiņas.

Zinātnieki pieļauj, ka šie indiāņu pieder pie kādas no Juri vai Passe cilšu grupas.
1900.gadā Kolumbijā sākuši aktīvi iegūt kaučuku, un tolaik daudzas ciltis izmirušas vai to pārstāvju skaits strauji sarucis. Vairākas izdzīvojušo grupas izvēlējušās izolāciju.

Tika uzskatīts, ka Juri un Passe ciltis izzudušas, taču 1969.gadā viņus nejauši uzgājusi glābēju grupa, kas meklējusi pazudušo mednieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!