Foto: stock.xchng
Taizemes policija aizturējusi divus Latvijas valstspiederīgos, kas Bangkokā iepirkušies, izmantojot viltotas kredītkartes, vēsta laikraksts "Bangkok Post".

Bangkokas tūristu policija piektdien saņēma informāciju, ka divi vīrieši veikalā "Central Plaza Ladprao" iegādājušies kameru aprīkojumu, izmantojot viltotu kredītkarti.

Tūristu policija sadarbībā ar banku "Kasikornbank" izsekojusi un atradusi abus Latvijas valstspiederīgos - 56 gadus veco Arkādiju Artjuhu un 53 gadus veco Vladislavu Poplavski.

Abi vīrieši Taizemē ieradušies pagājušās nedēļas sākumā un ik dienas veikuši norēķinus ar viltotām kredītkartēm 400 000-500 000 bātu (7226-9032 latu) apmērā.

Policija pie abiem vīriešiem atradusi astoņas viltotas kredītkartes kontiem ārvalstu bankās, astoņas fotokameru zibspuldzes un kameras objektīvu.
Aizturētie vīrieši atzinušies, ka viltotās kredītkartes izmantojuši kameru aprīkojuma iegādei un plānojuši savus pirkumus ātri pārdot par skaidru naudu, kas tiktu pārskaitīta draugiem ārvalstīs.

Bankas kartes bijušas uz ASV pilsoņu kontu vārdiem, jo tās esot viegli viltot.

Bangkokas tūristu policija informēja, ka abi Latvijas valstspiederīgie iepriekš Taizemē kā tūristi viesojušies četras vai piecas reizes.

Tūristu policija vērsusies Imigrācijas policijā, lai abi Latvijas valstspiederīgie tiktu ierakstīti melnajā sarakstā, cerot tādā veidā noskaidrot, vai viņiem nav sabiedrotie Taizemē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!