Foto: AFP/Scanpix
Izraēla otrdien veikusi gaisa triecienu pa palestīniešu kontrolēto Gazas joslu, kas ir pirmais uzlidojums kopš pamiera, kas novembrī izbeidza astoņas dienas ilgušo raķešu apšaudi un gaisa triecienus starp Izraēlu un Gazu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Izraēlas nomestās bumbas sprāgušas pierobežas laukos un neviens uzlidojumā nav cietis, paziņoja Gazas joslā valdošā islāmistu grupa "Hamas". Uzlidojums noticis pēc tam, kad no Gazas joslas izšauta raķete pa Izraēlas teritoriju, kas arī nevienu neievainoja.

Izraēlas amatpersonas apstiprināja, ka ir noticis uzlidojums "teroristu objektiem", kas bijusi "atbilde raķešu ugunij". Izraēlas laikraksts "Haaretz" vēsta, ka gaisa trieciens noticis pie Gazas joslas ziemeļu pilsētas Beit Lāhijas, atbildot uz diviem kaujinieku izšautiem mīnmetējā lādiņiem, kas nokritusi tuksnešainā vietā.

Izraēla ar Gazas grupējumu "Hamas" ir noslēgusi Ēģiptes atbalstītu pamiera līgumu, kas pārtrauca novembrī notikušās raķešu apšaudes un aviācijas uzlidojumus. Uzlidojumos gāja bojā vairāk nekā 140 palestīniešu, bet no Gazas izšautās raķetes nogalināja piecus izraēliešus.

Kopš pamiera noslēgšanas Izraēla ir atvieglojusi ierobežojumus Gazas joslai, kas ieviesti kopš "Hamas" nākšanas pie varas 2007. gadā, skaidro BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!