Foto: AFP/Scanpix
Putnu gripas dēļ Ķīnas varas iestādes kādā Šanhajas tirgū ir nokāvušas vairāk nekā 20 000 putnu, kad bīstamās slimības uzliesmojuma dēļ valstī miruši jau seši cilvēki, piektdien vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Amatpersonas slēgušas Šanhajas dzīvo putnu tirgu un devušas rīkojumu nokaut 20 536 dzīvniekus pēc tam, kad atklāts H7N9 vīruss te tirgotajos pārtikas baložos.

Vietējie mediji vēsta, kā tirgū visu nakti strādājuši aizsargtērpos un sejas maskās ģērbti dzīvnieku veselības iestādes darbinieki, bet teritoriju apsargājusi policija.

No sestdienas paredzēts slēgt arī citus Šanhajas, kurā dzīvo 23 miljoni cilvēku, dzīvo putnu tirgus. Šī ir pirmā reize, kad cīņā uz jaunāko putnu gripas uzplaiksnījumu, amatpersonas sākušas putnu nokaušanu.

Pirmās ziņas par cilvēku saslimšanas gadījumiem ar šo slimību paziņotas svētdien. Valsts austrumos ir saslimuši vismaz 16 cilvēki, daži no tiem ir smagā stāvokli. Šanhajā fiksēti vismaz četri no sešiem nāves gadījumiem.

Veselības amatpersonas uzskata, ka cilvēki ar vīrusu inficējas tiešā kontaktā ar mājputniem. Līdz šim neesot gūti pierādījumi, ka slimība viegli izplatās no cilvēka uz cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!