Foto: AP/Scanpix

Venecuēlas opozīcija ir iesniegusi oficiālu sūdzību pret valdību, ka tā pārkāpj likumu, vēlēšanu priekšvakarā turpinot savu kampaņu valsts televīzijā, svētdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Opozīcijas prezidenta amata kandidāts  Enrike Kapriless paziņoja, ka prezidenta pienākumu izpildītājs un valdošās sociālistu partijas pārstāvis Nikolass Maduro "pārkāpj visas vēlēšanu normas". Sestdienas vakarā Venecuēlas valsts televīzija demonstrēja Maduro vizīti uz martā mirušā prezidenta Uho Čavesa kapeni.

Pats Kapriless sestdien startēja interneta kanālu savas kampaņas translēšanai, viņš skaidro, ka "ievēro vietējos noteikumus, bet pie varas esošie neprot neko citu, kā tikai varas ļaunprātīgu izmantošanu".

Gandrīz 19 miljoniem Venecuēlas iedzīvotāju ir tiesības piedalīties svētdien notiekošajās prezidenta vēlēšanās. Balsošana būs elektroniska - viens aparāts nolasīs vēlētāja pirkstu nospiedumus, bet otrs identifikācijas kartes numuru, skaidro BBC.

Iecirkņi atvērsies 6:30 pēc vietēja laika un būs vaļā vismaz 10 stundas. Paredzams, ka vēlēšanu uzvarētājs prezidenta amatā stāsies 19. aprīlī un vadīs valsti līdz 2019. gada janvārim, kad beigsies Čavesa sešu gadu pilnvaru termiņš, kam bija jāsākas janvārī.

Par valsts vadītāja amatu, kurš ir vakants kopš 14 gadus valdījušā Čavesa nāves, sacenšas mirušā prezidenta sekotājs un tuvs sabiedrotais Maduro, un opozīcijas kandidāts Kapriless, kurš bija Čavesa konkurents oktobrī notikušajās vēlēšanās.

Abu kandidātu atbalstītāji ceturtdien rīkoja masu mītiņus, noslēdzot oficiālās pirmsvēlēšanu kampaņas beigas.

Vēstīts, ka 58. gadus vecais Ugo Čavess mira 5.martā pēc divu gadu ilgas cīņas ar vēzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!