Foto: Reuters/Scanpix
Itālijas parlamentam ceturtdien arī otrajā balsošanas kārtā nav izdevies ievēlēt jauno valsts prezidentu, nespējot kādam no kandidātiem nodrošināt nepieciešamās divas trešdaļas balsu, vēsta ārvalstu mediji.

Sarežģījumus nākamā prezidenta meklējumos radījusi šķelšanās kreisi centriskajā koalīcijā, kas gan pirmajā, gan otrajā balsošanas kārtā liegusi uzvarēt šīs frakcijas oficiāli virzītajam prezidenta amata kandidātam Franko Marīni.

Viņš ceturtdien saņēmis 521 balsi no 1007 cilvēku lielās elektoru kolēģijas, kuras sastāvā ir abu parlamenta palātu locekļi, kā arī reģionu pārstāvji. Nepieciešamais minimums ievēlēšanai ir 672 balsis.

Trešā balsošanas kārta paredzēta piektdien no rīta. Nepieciešamības gadījumā balsošanu varētu organizēt līdz nedēļas beigām.

Pašreizējā Itālijas prezidenta Džordžio Napolitano darbība šajā amatā beigsies 15.maijā.

Marīni neievēlēšanā bija trieciens centriskās koalīcijas līderim Pjēram Luidži Bersani. Viņš, izvirzot bijušo Marīni kandidatūru, panāca vienošanos ar Silvio Berluskoni pārstāvēto labējo partiju apvienību, taču izraisīja šķelšanos paša nometnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!