Foto: AP/Scanpix

ASV Masačūsetsas Tehnoloģiju Institūtā (MIT) Bostonā izcēlusies apšaude, kurā nogalināts viens policists, kam seko vērienīga policijas operācija Bostonas apkārtnē, ziņo portāls CNN.

Situācija esot ļoti bīstama varas iestādes uzreiz pēc notikuma aicināja studentus palikt iekštelpās. Policija bija aplenkusi vienu no universitātes kompleksa ēkām.

Savukārt Masačūsetsas apgabala prokurors apstiprinājis, ka apšaudē nogalināts policists un paziņojis, ka sākta notikušā izmeklēšana. Policists miris pēc nogādāšanas slimnīcā.

Tikmēr desmitiem policistu devušies uz aptuveni trīs kilometrus attālo Votertaunu, kur noticis incidents, iespējams, ar vairāku spridzekļu izmantošanu, ziņo CNN. Aculiecinieki stāsta par apšaudes un sprādzienu troksni.

Incidentā aizturēts viens vīrietis, kas izģērbts pliks, lai pārliecinātos, ka tam nav spridzekļu, vēsta CNN. Operācija Votertaunā sākusies pēc pakaļdzīšanās kādai nolaupītai automašīnai. Aizturētais vīrietis izskatījies ievainots, ziņo mediji. Policija turpinot meklēt otru vīrieti, pārbaudot katru Votertaunas māju, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Kāds vietējais iedzīvotājs stāsta, ka divi vīrieši ar mugursomām no "Mecedes" apvidus automašīnas apšaudījuši policistus, ziņo laikraksts "The New York Times". Vīrieši policistu virzienā esot metuši spridzekli. 

Nav skaidrs, vai Votertaunas incidents ir saistīts ar apšaudi augstskolā un spridzināšanu Bostonas maratonā.

FIB nesen izplatīja tieši divu aizdomās turamo attēlus, kuri varētu būt maratona laikā sarīkoto sprādzienu organizatori.

Masačūsetsas Tehnoloģiju Institūts atrodas Bostonā, kur šīs nedēļas sākumā sprādzienos pie Bostonas maratona finiša līnijas tika nogalināti trīs cilvēki un  vairāk nekā 180 tika ievainoti. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!