Foto: AP/Scanpix

Pakistānas tiesa trešdien atteikusies pagarināt eksprezidentam Pervezam Mušarafam piemēroto atbrīvojumu pret galvojumu lietā par bijušās premjerministres Benaziras Bhuto nogalināšanu 2007.gadā, paziņojuši advokāti.

Šī ir jau otrā lieta no trim, kurā tiesa Mušarafam atteikusi pagarināt atbrīvojumu pret galvojumu.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā tiesa piemēroja eksprezidentam divas nedēļas ilgu mājas arestu par tiesnešu atlaišanu 2007.gadā, kad viņš bija izsludinājis ārkārtas stāvokli.

Mušarafs tiek apsūdzēts arī par kāda Beludžistānas nemiernieka nogalināšanu 2006.gadā.

Mušarafs atgriezās Pakistānā 24.martā, cerot savas partijas vadībā kandidēt nākamajā mēnesī gaidāmajās parlamenta vēlēšanās. Tomēr viņa kandidatūra tika noraidīta. Aizturēšana un mājas aresta piemērošana bijis vēl viens trieciens Mušarafa ambīcijām.

Otrdien policija paziņoja, ka ceļā uz Mušarafa māju pārtvērusi automašīnu, kurā atradušies detonatori un sprāgstvielas.

Pakistānas talibi ir draudējuši nogalināt Mušarafu, bet noliedza, ka viņi būtu saistīti ar šo automobili.

Trešdien Mušarafs un viņa advokāti tiesā neieradās, bet otrdien viņi apmeklēja atsevišķu tiesas sēdi saistībā ar Bhuto lietu.

Ekspremjere tika nogalināta priekšvēlēšanu mītiņa laikā garnizona pilsētā Rāvalpindi 2007.gada 27.decembrī. Uz Bhuto tika šauts, turklāt līdzās viņas auto uzspridzinājās terorists pašnāvnieks.

Tomēr, neskatoties uz ilgstošo tiesas procesu, par Bhuto slepkavību joprojām neviens nav notiesāts.

Mušarafa valdība šajā noziegumā vainoja Pakistānas talibu līderi Baitullu Mehsudu, kurš to kategoriski noliedza. Mehsuds tika nogalināts 2009.gada augustā ASV bezpilota lidmašīnas uzlidojumā.

2010.gadā ANO secināja, ka Bhuto nāvi bija iespējams novērst, un pārmeta Mušarafa valdībai, ka tā nav nodrošinājusi ekspremjerei pienācīgu aizsardzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!