Foto: AFP/Scanpix

Bruņotie demonstranti, kas aplenkuši divas Lībijas ministrijas, otrdien turpina aplekumu, neskatoties uz to, ka valdība izpildījusi viņu prasības un pieņēmusi likumprojektu, kas paredz no politiskā procesa izslēgt amatpersonas, kas saistītas ar gāztā prezidenta Muamara Kadafi režīmu.

Tomēr grupējumiem nav izdevies vienoties par kopīgu pozīciju attiecībā uz jaunām prasībām, lai pamatotu aplenkuma turpināšanu.

"Mēs esam apņēmības pilni turpināt mūsu kustību, līdz atkāpsies [premjerministrs] Ali Zeidans," paziņoja demonstrantu līderis Osama Kabars.

Savukārt kāds cits bruņoto demonstrantu līderis aģentūrai AFP atzina, ka protestētājiem trūkst vienprātības par tālākām prasībām un daļa demonstrantu ir mierā ar likumu pieņemšanu.

Jau vēstīts, ka Lībijas Ārlietu ministrijas ēku bruņoti vīri ielenca 27.aprīlī, bet Tieslietu ministrija tika aplenkta pagājušo otrdien.

Pakļaujoties bruņoto demonstrantu prasībām, valsts pagaidu parlaments - Vispārējais nacionālais kongress - svētdien pieņēma likumprojektu, kas paredz no politiskā procesa izslēgt bijušā režīma amatpersonas. Tas nozīmē, ka atkāpties var nākties arī premjeram.

"Likuma pieņemšana (..) ir milzīgs solis pareizā virzienā. Bet mēs atvēlēsim laiku, lai izpētītu konkrētus likuma aspektus," paziņoja Kabars.
"No otras puses, mēs esam apņēmības pilni gāzt Ali Zeidana valdību," viņš piebilda, paužot cerību, ka "Zeidans atzīs savu nespēju valdīt".

Tikmēr Tieslietu ministrijā vairāki kaujinieki informēja, ka sākuši atkāpties un vēlas, lai kāds no ministrijas ierodas pārņemt ēku.

Pagaidām nav skaidrs, kas stāv aiz šiem protestiem, bet daļa novērotāju tur aizdomās Lībijas islāmistus, kuri enerģiski atbalstīja minētā likumprojekta pieņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!