Foto: F64
Francijas veselības aizsardzības iestādes ceturtdien atzina, ka ar vīrusu, kas izraisa netipiskajai pneimonijai (SARS) līdzīgo saslimšanu, iespējams, inficējušies vēl divi cilvēki.

Jau trešdien veselības aizsardzības ministrija paziņoja, ka ar jauno vīrusu inficējies kāds 65 gadus vecs vīrietis, kas atgriezies no Dubaijā pavadīta atvaļinājuma un šobrīd atrodas Duē slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā.

Ceturtdien par vēl diviem aizdomīgiem gadījumiem paziņoja Nora-Padekalē reģiona veselības aizsardzības iestādes, norādot, ka šobrīd tiekot veiktas laboratoriskās pārbaudes.

Viens no saslimušajiem ir cilvēks, kas atradies tajā pašā palātā, kur bija ievietots pirmais saslimušais, bet otrs - ārsts, kas to aprūpējis.

Jaunais vīrus, kas nodēvēts par nCoV-EMC, ir radniecīgs nāvējošajam SARS vīrusam, kas pirms desmit gadiem parādījās Austrumāzijā, izsaucot satraukumu par iespējamo globālo pandēmiju. Toreiz SARS vīruss prasīja aptuveni 800 cilvēku dzīvības.

Vīruss nCoV-EMC pirmo reizi tika konstatēts 2012.gada septembrī. Kopš tā laika konstatēti vairāk nekā 30 saslimšanas gadījumi, no kuriem 18 bijuši letāli. Lielākā daļa nāves gadījumu reģistrēta Saūda Arābijā.

Saslimšanas gadījumi reģistrēti arī Jordānijā, Vācijā un Lielbritānijā. Tagad šīm valstīm pievienojusies arī Francija.

Tomēr Francijas Veselības aizsardzības ministrija norādījusi, ka jaunais vīrus, šķiet, nav pārāk lipīgs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!