Foto: AFP/Scanpix
Stokholmas rajonā Husbijā otro nakti pēc kārtas notikušas jauniešu un policijas sadursmes un dedzinātas automašīnas, vēsta tīmekļa ziņu vietne "The Local".

Policija par dalību nekārtībās ir aizturējusi sešus cilvēkus, informē likumsargu pārstāvis Mats Eriksons. "Viņi ir no 15 līdz 19 gadus veci, visi ir apsūdzēti par uzbrukumu amatpersonām," stāsta runasvīrs.

Nekārtības, kas sākās jau svētdien vakarā, izraisījis pagājušajā nedēļā noticis incidents, kad policisti nošāvusi kādu ar mačeti bruņotu vīrieti.

Jaunieši aizdedzināja automašīnas un ar akmeņiem apmētāja policiju. Tāpat huligāni uzbrukuši ugunsdzēsējiem, neļaujot tiem cīnīties ar liesmām, tāpēc palīgā saukti policisti ar suņiem.

"Problēma ir tā, ka viņi ar akmeņiem apmētā ugunsdzēsēju automašīnas un zog šļūtenes. Mums ir jāmēģina viņi dabūt prom, lai ugunsdzēsēji varētu strādāt," ziņu aģentūrai TT stāstīja policijas pārstāve Diana Sundina.

Ugunsgrēkus izdevies likvidēt līdz otrdienas rītam, informē "The Local". Nakts laikā nodegušas 11 automašīnas.

Pavisam pagājušās nakts nekārtībās piedalījušies 50 - 100 cilvēku, lēš policija. "Daži ir 12 - 13 gadus veci, daži ir jauni cilvēki un šonakt starp viņiem mēs redzējām vairākus pieaugušus noziedzniekus," stāsta Sundina. 

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau vēstīja, ka nekārtībās, kas svētdien vakarā izraisījušās Husbijā Stokholmas ziemeļos, sadedzinātas vismaz 100 automašīnas, bet policisti apmētāti ar akmeņiem.

Nekārtības sākušās, kad jaunieši Husbijā aizdedzinājuši vairākas automašīnas. Uguns tajā pašā apkaimē pielaista arī kādai garāžai, un rezultātā tika evakuēts daudzdzīvokļu nams. Palīdzība sniegta aptuveni 50 iedzīvotājiem, viņiem patvērums nodrošināts autobusos.

Vietējais iepirkšanās centrs ticis izdemolēts, kautiņā savainoti trīs policisti.

Nekārtībās piedalījušies 50-60 jauniešu. Protesti sākušies, reaģējot uz pagājušo pirmdien notikušo incidentu, kad policisti Husbijā nošāvuši kādu 69 vecu vīru, kurš likumsargiem draudējis ar mačeti, zināja teikt jaunatnes organizācijā "Megafonen".

"Mēs saprotam, ka cilvēki šādi reaģē," sacīja "Megafonen" pārstāvis Rami al Hamisi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!