Foto: F64
Nigērija atbrīvos visas par terorismu aizturētās sievietes, otrdien paziņojusi Aizsardzības ministrija.

Ministrijas paziņojumā teikts, ka, vadoties no prezidenta direktīvām, tiks atbrīvots zināms skaits aizdomās turamo, kas arestēti par "teroristiskām aktivitātēm", tostarp visas aizturētās sievietes.

Ministrija norādīja, ka šis solis ir miera žests islāmistiem, pret kuriem armija cīnās valsts ziemeļos.

Islāmistu sekta "Boko Haram" agrāk ir vairākkārt prasījusi atbrīvot arestētās sievietes, bet ministrijas paziņojumā šī prasība nav pieminēta. Vien norādīts, ka šis pasākums ir saskaņā ar prezidenta augstsirdību, lai sekmētu miera centienus valstī.

Jau ziņots, ka Nigērijas armija sākusi plašu ofensīvu pret islāmistu nemierniekiem ar mērķi atgūt kaujinieku sagrābtos reģionus.

Sekta "Boko Haram", kuras nosaukums tulkojams kā "Rietumu izglītība ir aizliegta", iestājas par islāma valsts dibināšanu pašreizējās Nigērijas ziemeļu daļā, kas kopumā tiek uzskatīta par nabadzīgāku nekā pamatā kristiešu apdzīvotie valsts dienvidu štati, lai gan vispārēja nabadzība ir problēma visā Nigērijā.

Saskaņā ar aptuvenām aplēsēm "Boko Haram" izraisītais konflikts izdzēsis 3600 cilvēku dzīvības. Šajos datos iekļauti arī drošības spēku operācijās nogalinātie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!