Foto: AFP/Scanpix

Cietušo meklēšana ASV pilsētā Oklahomasitijā, kurai pirmdien pāri brāzās spēcīgs tornado, tuvojas noslēgumam un jauni upuri visticamāk vairs netiks atrasti, paziņojušas amatpersonas.

Ugunsdzēsības dienesta priekšnieks Gerijs Bērds norādīja, ka ir par 98% pārliecināts, ka gruvešos vairs nav neviena izdzīvojušā vai līķa.

Pagaidām varasiestādes apstiprinājušas, ka tornado dzīvību zaudējuši vismaz 24 cilvēki. Sākotnēji mediji ziņoja, ka bojā gājuši daudz vairāk cilvēku, iespējams, tādēļ, ka apjukumā vairāki līķi pieskaitīti divreiz, atzīmēja Oklahomas štata tiesu medicīnas birojs.

Tomēr Oklahomas štata gubernatore Mērija Feilina pieļauj, ka upurus skaits varētu vēl nedaudz augt, jo daži mirušie, iespējams jau uzreiz nogādāti apbedīšanas birojos.

Cietušo meklēšanas darbus, kas strauji tuvojas noslēgumam, apgrūtinājis lietus. Glābējiem bijis grūti arī orientēties izpostītajā apvidū, jo tornado aizrāvis sev līdzi visas ielu norādes.

Nacionālais meteoroloģijas dienests (NWS) paziņojis, ka tornado bijis spēcīgāks, nekā domāts un šādas vētras spēku raksturoja kā neticamu.

Virpuļviesulis atstāja aiz sevis 27 kilometrus garu un aptuveni divus kilometrus platu postījumu joslu.

Oklahomasitijas priekšpilsētā tornado plosījās aptuveni 45 minūtes.

Pēc varenās dabas stihijas glābēji no gruvešiem izvilka vairāk nekā 100 cilvēku. Zināms, ka vismaz 237 cilvēki tikuši ievainoti.

Virpuļviesulī gājuši bojā arī deviņi bērni, no kuriem septiņi zaudēja dzīvību vietējā pamatskolā, kurai tornado norāva jumtu un sagrāva sienas.

ASV prezidents Baraks Obama stihijā cietušo statu pasludinājis par katastrofas skartu apgabalu un devis rīkojumu piešķirt pavalstij federālo palīdzību.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!