Foto: EPA/LETA
Libānas prezidents Mišels Suleimans piektdien aicinājis šiītu kustību "Hizbollah" būt piesardzīgiem ar iesaistīšanos Sīrijas konfliktā Damaskas režīma pusē.

"Pretošanās ir cēlāka un daudz svarīgāka nekā jebkas un tā nedrīkst nogrimt nevienprātības smiltīs - nedz Sīrijā, nedz Libānā," atzīmēja Suleimans, ar pretošanos domājot "Hizbollah" cīņu pret Izraēlu.

"Pretošanās ir izcīnījusi un atbrīvojusi [Izraēlas okupētos Libānas dienvidus], jo tā darbojas nacionālam mērķim, nevis konfesionālam," viņš piebilda.

Jau ziņots, ka "Hizbollah" kaujinieki ir iesaistījušies cīņās Sīrijas prezidenta Bašara al Asada pusē, pēdējās dienās sevišķi aktīvi piedaloties kaujās Kusairā. Un Lielbritānijā bāzētās sīriešu aktīvistu organizācijas "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) iegūtā informācija liecina, ka kaujās Sīrijā nogalināti jau vairāki desmiti "Hizbollah" kaujinieku.

Oficiāli Libāna ir ieņēmusi neitrālu nostāju attiecībā uz konfliktu kaimiņvalstī, tomēr tas ir saasinājis spriedzi pašu mājās.

Libānas šiītu kustība "Hizbollah" un tās sabiedrotie atbalsta Asada režīmu, bet Libānas opozīcijas partijas lielā mērā atbalsta sīriešu nemierniekus.

Sīrijas konflikts ilgst jau vairāk nekā divus gadus. ANO lēš, ka tajā dzīvību zaudējuši jau aptuveni 70 000 cilvēku. Valsti pametuši 1,5 miljoni bēgļu, bet pašā Sīrijā pārvietoto personu skaits jau sasniedzis 4,25 miljonus.

Savukārt saskaņā ar SOHR apkopotajiem datiem tas izdzēsis jau vairāk nekā 80 000 cilvēku dzīvības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!