Foto: AFP/Scanpix
Pēc sadursmes ar kravas auto ASV Merilendas štatā no sliedēm nobraucis vilciens ar ķimikāliju kravu, vēsta raidsabiedrība BBC. Daži vagoni aizdegušies un eksplodējuši, bet sprādziens bijis jūtams gandrīz kilometra rādiusā ap avārijas vietu.

Negadījums noticis ap diviem dienā pēc vietējā laika netālu no Baltimoras. Pēc sadursmes ar automašīnu no sliedēm noskrējuši kopumā 15 vagoni, daži no tiem aizdegušies, radot melnu dūmu mutuļus.

Ugunsgrēkam pēc brīža sekoja spēcīgs sprādziens, apliecina vairāki aculiecinieki. "Sprādziena spēks sasniedza aptuveni 300 jardus (aptuveni 280 metri). Tas ir bijis milzīgs sprādziens. Esam pateicīgi, ka nav zaudēta neviena dzīvība," pastāstīja Baltimoras pavalsts pārstāvis Kevins Kamenecs.

Vienīgais katastrofā cietušais ir kravas automašīnas vadītājs, kurš smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā, ziņo BBC.

Netālu no notikuma vietas strādājošais Tavans Rai aģentūrai AP pastāstīja, ka sākumā redzējis liesmas, bet tad atskanējis satricinošs sprādziens, kas debesīs uzmetis dūmu mutuļus. "Visa ēka drebēja un visur bija putekļu," stāsta Rai.

Citi tuvējie iedzīvotāji stāsta, ka no sprādziena viļņa ēkām izbiruši logu stikli un no plauktiem birušas mantas. "Iznākot ārā, uzreiz bija jūtams karstums," stāsta Kevins Lindemans, kurš arī strādā netālu no avārijas vietas. Viņš norāda, ka pirms eksplozijas no vagoniem pacēlušās aptuveni 15 metru augstas liesmas.

Šī ASV ir jau trešā dzelzceļa avārija divu nedēļu laikā, atzīmē BBC.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!