Foto: AP/Scanpix

Tunisijas tiesa atbrīvojusi trīs feministiskās kustības “Femen” aktīvistes no Eiropas, kuras nonāca cietumā, jo savas aizturētās biedrenes atbalstam pie tiesas ēkas rīkoja protesta akciju un tās laikā atkailinājās, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pēc sieviešu advokāta teiktā, viņām piespriestie cietumsodi tika aizstāti ar nosacītiem sodiem un divas francūzietes, kā arī viena Vācijas pilsone, ir nodomājušas pēc iespējas ātrāk atstāt šo valsti.

Sievietes iepriekš tika atzītas par vainīgām nepiedienīgā uzvedībā sabiedriskā vietā un kārtības traucēšanā. Viņām tika piespriests četru mēnešu un vienas dienas cietumsods.

Viņas gan tiesā mēģināja pierādīt, ka pirmajā šāda veida akcijā arābu pasaulē nav bijis nekā nepiedienīga vai aizskaroša. Pēc viņu vārdiem, viņas cīnījušās par visu sieviešu tiesībām visur tur, kur viņām draud briesmas. Šajā gadījumā viņas iestājušās par savas iepriekš jau apcietinātās biedrenes atbrīvošanu.

"Femen" kustība deklarē, ka tā cīnās ar patriarhātu trijos tā izpausmes virzienos - sieviešu seksuālā ekspluatācijā, diktatūrā un reliģijā.

Jau vēstīts, ka pēc atkailināšanās sabiedriskā vietā maija nogalē Tunisijā tika aizturētas trīs "Femen" aktīvistes - divas francūzietes un vāciete.

Viņām par piedauzību sabiedriskā vietā draudēja līdz pat gadu ilgs cietumsods.

"Femen" aktīvistes atkailinājās pie tiesas nama, pieprasot atbrīvot tunisiešu aktīvisti Aminu Taileri, kura stājusies tiesas priekšā apsūdzībās par organizācijas "Femen" nosaukuma uzkrāsošanu uz mūra netālu no kādas kapsētas.

Viņai draud apsūdzības arī par kapsētas apgānīšanu, par ko draud līdz pat divu gadu cietumsods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!