Foto: AP/Scanpix
Ēģiptes prokuratūra trešdien devusi rīkojumu arestēt Musulmaņu brālības līderi Muhamedu Badi un citus islāmistu kustības vadības pārstāvjus par kūdīšanu uz vardarbību, kas noveda pie vairāku desmitu cilvēku nāves, ziņo avoti tiesu sistēmā.

Jau ziņots, ka pirmdien sadursmēs ar Ēģiptes gāztā prezidenta Muhameda Mursi atbalstītājiem netālu no armijas elites vienības štāba Kairā tika nogalināts vismaz 51 cilvēks.

Saistībā ar šo incidentu izmeklēšana sākta arī pret vadošajiem Musulmaņu brālības locekļiem Mohamedu al Beltagi, Mahmudu Ezatu un Safvatu Hegazi, atklāja informēti avoti.

Badi un citi brālības līderi jau izsludināti meklēšanā par kūdīšanu uz vardarbību iepriekšējās sadursmēs, kas notika Kairā.

Tikmēr saistībā ar Kairā šonedēļ pieredzētajām asiņainajām sadursmēm trešdien apsūdzības jau izvirzītas 200 cilvēkiem - galvenokārt Mursi atbalstītājiem. Apsūdzētie tiks paturēti apcietinājumā 15 dienas, kamēr tiks veikta izmeklēšana par cilvēku slepkavībām, musināšanu uz vardarbību, nelicencētu ieroču nēsāšanu, kā arī sabiedriskās kārtības un drošības traucēšanu.

Kopumā aizdomās par saistību ar vardarbību, kurā dzīvību zaudēja 51 cilvēks, aizturēti 650 cilvēki. Atlikušie 450 atbrīvoti pret galvojumu, atklājis vārdā neminēts avots tieslietu sistēmā.

Musulmaņu brālība slaktiņā apsūdz armiju, savukārt armija norāda, ka tā reaģējusi uz "bruņotu teroristu" uzbrukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!