Foto: AFP/Scanpix
Gatavojoties pāvesta Franciska vizītei, Brazīlija armija nolēmusi īstenot plašākus drošības pasākumus, nekā plānots iepriekš.

Aizsardzības ministrija pavēstījusi, ka sākotnēji bija paredzēts Pasaules jaunatnes dienu laikā, kas ilgs no 22. līdz 28.jūlijam un kurās, domājams, piedalīsies 1,5 miljoni svētceļnieku, drošības uzturēšanā iesaistīt 8500 armijas, gaisa spēku un karaflotes karavīru.

Taču ņemot vērā plašās protesta demonstrācijas, kuras Brazīlija pieredzēja jūnijā, ministrija izlēmusi drošības uzturēšanā iesaistīt 10 266 vīrus.

Paralēli bruņoto spēku personāla iesaistīšanai Riodežaneiro tiks īstenota "lielākā policijas operācija pilsētas vēsturē", pavēstīja par galveno pasākumu organizāciju atbildīgais Roberto Alzirs Diašs Čavešs.

Aizsardzības ministrijas pārstāvis pastāstīja, ka bruņotie spēki gādās par drošību desmit apkaimēs, kā arī kontrolēs gaisa telpu un veiks robežkontroli. Armijai uzticēta arī iespējamo ķīmisko un bioloģisko ieroču konstatēšana, sprāgstvielu tirdzniecības uzraudzība un kiberdrošības uzturēšana.

Savukārt jūras patruļas uzraudzīs Kopakabanas pludmali, kur 25.jūlijā pāvests uzrunās Pasaules Jaunatnes dienas dalībniekus, bet nākamajā dienā tiks rīkots krusta ceļa uzvedums.

Brazīlijas prezidente Dilma Rusefa uz laiku 5000 karavīru piešķīrusi policijas pilnvaras. Viņiem 27. un 28.jūlijā būs jāgādā par kārtību Gvaratibas laukā, kas atrodas 40 kilometrus no Riodežaneiro centra un kur Franciskas noturēs brīvdabas dievkalpojumu.

No gaisa Pasaules Jaunatnes dienu norisei sekos ar kamerām aprīkoti helikopteri un, iespējams, arī bezpilota lidmašīnas.

Armija apsargās arī 18 stratēģiskos objektu, lai nepieļautu sabotāžas aktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!