Foto: AFP/Scanpix
Tunisijas pilsētā Sīdī Bū Zeidā policija ar asaru gāzi pirmdien, 29.jūlijā izdzenājusi nemierniekus, kuri protestējuši pret pie varas esošajiem, vēsta aģentūra "France-Presse".

Asaru gāzi pret nemierniekiem policija pielietoja pēc tam, kad nemiernieki policijas virzienā raidīja akmeņus un pudeles. Demonstranti ir pulcējušies pie gubernatora nama Sīdī Bū Zeidā. Mediji atgādina, ka tieši šajā pilsētiņā 2011.gadā aizsākās tā dēvētais "arābu pavasaris".

Demonstranti pieprasījuši islāmistu valdības atkāpšanos. Demonstrantu niknumu uzkurināja arī 18.jūlijā notikusī opozīcijas līdera Muhameda Brahmi slepkavība. Valdība uzskata, ka Brahmi slepkavībā vainojami radikālie salafisti, kuri ir saistīti ar "Ansar al Sharia", savukārt tos saista ar "Al Qaeda".

Brahmi bija kreiso partiju koalīcijas dibinātājs.

Jau vēstīts, ka pēc bijušā valsts diktatora Zinelabidina ben Ali gāšanas Tunisijā arvien pieaug vardarbība, ko vairo politiskās un sociālās nesaskaņas. Vairākas opozīcijas partijas un arodbiedrības ir apsūdzējušas islāmiskos spēkus par sadursmju un uzbrukumu opozīcijai rīkošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!