Foto: AFP/Scanpix

Īru deju grupa "Riverdance" vērsušies šīs valsts augstākajā tiesā, lūdzot liegt citiem dejotājiem bez atļaujas izpildīt viņu programmu, uzstājoties lielākajās Krievijas, Ukrainas, Latvijas, Igaunijas un Lietuvas pilsētās, vēsta portāls "Irish Times".

Deju grupa vēlas, lai tiesa liedz uzņēmumam "Co Kerry", kuru kūrē Maiks Kars, dažādās valstīs uzstāties ar "Riverdance" programmu, jo deju grupa uzņēmumam tādu atļauj nav devusi.

Iepriekš tiesa jau pieņēmusi lēmumu, ar kuru aizliegts reklamēt un tirgot biļetes uz šiem ar "Riverdance" nesaskaņotajiem koncertiem. "Irish Times" raksta, ka piektdien, 9.augustā, tiesa uzklausīs abu pušu viedokļus šajā strīdā.

"Riverdance" vērsās tiesā, jo uzņēmums bez saskaņošanas izmantojis deju grupas priekšnesumus, kurus aizsargā autortiesības, rīkojot nesaskaņotus koncertus un izmantojot "Riverdance" vārdu.

Deju grupas pārstāvji norādījuši, ka "Co Kerry" dažādās valstīs jau tirgo un reklamē "Riverdance Tribute" šovu, izmantojot grupas fotogrāfijas un vārdu, ņemot bildes no "Riverdance" oficiālā mājas lapas .

Slavenajai īru grupai "Riverdance" visā pasaulē ir daudz atdarinātāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!