Foto: AFP/Scanpix

Policija otrdien Kairas centrā izdzenājusi armijas gāztā valsts prezidenta Mohameda Mursi atbalstītāju gājienu, kad demonstranti iesaistījās sadursmēs ar saviem politiskajiem pretiniekiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Aculiecinieki stāsta, ka sadursmes starp Mursi atbalstītājiem un pretiniekiem sākušās, kad gāztā prezidenta sekotāju pūļi gājuši cauri galvaspilsētas rajonam, kurā liela iedzīvotāju daļa ir islāmistu prezidenta un viņu atbalstošās kustības "Musulmaņu brālība" pretinieki.

Konfliktējošās puses apmētājušas viena otru ar akmeņiem un pudelēm, bet notikuma vietu steigušas pamest sievietes un bērni. Demonstranti arī mēģinājuši ielauzties kādas ministrijas ēkā, bet policijai uzbrukumu izdevies atsist.

Demokrātiski ievēlētā Mursi atbalstītāji atsakās pieņemt pagaidu valdību un vēlas jūlija sākumā no varas gāztā un apcietinājumā turētā Mursi atjaunošanu prezidenta amatā.

Prezidenta atbalstītāji Kairā nepārtraukti rīko protesta akcijas. Viņi noorganizējuši divas lielas sēdošās demonstrācijas pie Rabjas al Adavijas mošejas un Kairas Universitātes. Mediju rīcībā nonākušās ziņas liecina, ka drošības spēki gatavojušies demonstrantu nometnes likvidēt ar spēku, tomēr šis nodoms atlikts, lai izvairītos no asinsizliešanas.

Kopš Mursi gāšanas sadursmēs starp Mursi atbalstītājiem, pretiniekiem un policiju nogalināti jau vairāk nekā 250 cilvēki.

Jau ziņots, ka armija atstādināja Mursi no amata 3.jūlijā pēc vairākas dienas ilgušiem protestiem, kuros piedalījās miljoniem cilvēku.

.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!