Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas štats iesūdzējis plaši pazīstamo miljardieri Donaldu Trampu par nelikumībām, piedāvājot cilvēkiem par maksu apmeklēt nelicencētus kursus, kuros tika mācīti investīciju ”triki”.

Prokurori norādījuši, ka kursu organizētājs "Trump University" ir darbojies bez licences un tādējādi par kursu apmeklēšanu prettiesiski iekasējis no vairāk nekā pieciem tūkstošiem cilvēku aptuveni 40 miljonus ASV dolāru ( ap 21 miljonu latu), ziņo BBC.

Sestdien Ņujorkas štata ģenerālprokurors Ēriks Šneidermans paziņojis: "Nevienam, neatkarīgi no viņa bagātības vai popularitātes, nav tiesību krāpt smagi strādājošus ņujorkiešus."

Apsūdzības saistītas ar "Trump University" darbību laika posmā no 2005. līdz 2011.gadam, kad, saskaņā ar prokuroru domām, šis iestādījums studentiem sniedzis maldinošu informāciju par to, ka miljardieris pats personīgi ir atlasījis kursu pasniedzējus. Patiesībā pasaulslavenais nekustamo īpašumu investors pasniedzēju atlasē nemaz nav bijis iesaistīts un tikai daļēji piedalījies kursu satura sagatavošanā.

2011. gadā "Trump University" mainīja nosaukumu uz "Trump Entrepreneur Initiative". Vairāki kursu apmeklētāji ierosinājuši civilprasības pret šo iestādi, apgalvojot, ka tas kursu apmeklētājiem nav sniedzis solīto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!