Foto: AP/Scanpix
Nopratināšanas laikā Ķīnā mirušu amatpersonu ir noslīcinājuši Komunistiskās partijas izmeklētāji, kuri centušies panākt apsūdzētā atzīšanos, atsaucoties iz Ķīnas valsts laikrakstu "Bejing Times", vēsta raidsabiedrība BBC.

Komunistiskās partijas biedru un valsts investīciju kompānijas vadītāju no Veņdžou pilsētas Ju Kviji saistībā ar kādu zemes darījumu aizturēja martā. Devītajā aprīlī amatpersona mira, bet viņa nāve tika uzskatīta par negadījumu.

Tomēr izmeklētāji noskaidrojuši, ka dienu pirms nāves, nopratināšanas laikā Ju galva vairākas reizes iegremdēta toverī ar ledainu ūdeni, kad seši izmeklētāji centušies panākt apsūdzētā atzīšanos pārkāpumos, trešdien ziņo "Bejing Times".

Laikraksts atsaucas uz izmeklēšanas dokumentu, kurā par amatpersonas nāves iemelsu minēta šķidruma ieelpošana, kā dēļ apstājusies upura elpošana. Tāpat uz vīrieša ķermeņa bijuši vairāki zilumi.

Pēc 38 ieslodzījumā pavadītām dienām Ju ķermeni klāja vairāki iekšēji un ārēji ievainojumi, laikrakstam atklāja bojāgājušā ierēdņa sieva, norādot, ka viņas vīrs varētu būt bijis spīdzināts vēl citos veidos.

Šis gadījums ir reta norāde par to, kādas metodes tiek izmantotas valsts deklarētajā korupcijas izskaušanā, norāda BBC. Pēdējo mēnešu laikā ir izskanējušas ziņas par vairākiem pēkšņiem apsūdzēto nāves gadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!