Foto: AFP/Scanpix
Urugvajietis, kurš maijā devās no Čīles un Argentīnu, šķērsojot Andu kalnus, pēc vairāku mēnešu ilgas pazušanas tomēr atrasts dzīvs, atsaucoties uz vietējo varasiestāžu teikto, vēsta raidsabiedrība BBC.

58 gadus vecais Rauls Fernando Gomezs pazuda sniega vētrā pēc tam, kad bija salūzis viņa motocikls.

Argentīnas varasiestādes tagad paziņojušas, ka vīrietis atrasts kalnos 2800 metru augstumā, vīrietis bija paslēpies kalnu patversmē, kas kalnos būvēta, lai patvertos no vētrām. Gomezam izdevās izdzīvot, ēdot sūnas un citu ēdmaņu, ko varējis atrast, arī žurkas.

Lai gan vīrietis slimnīcā nogādāts ļoti izkāmējis un dehidratēts, mediķi prognozē, ka viņam izdosies pilnībā atlabt. Kalnu sprostā vīrietis zaudējis 20 kilogramus.

Vietējās varasiestādes atzinuši, ka notikušais ir brīnums, jo neviens neticēja, ka pazudušais varētu būt dzīvs. "Mēs ļāvām viņam sazināties ar sievu un meitu. Kad jautājām, vai viņš tic Dievam, viņš atbildēja, ka sākumā neticējis, bet tagad tic," vēstījuši vīrieša atradēji.

Vīrietis atrasts, kad atbildīgie dienesti ar helikopteru devās kalnos, lai pārbaudītu sniega segas biezumu. Pazudušais bija spējīgs iziet sniegā un padot ziņu atbraucējiem par savu atrašanās vietu.

BBC atgādina, ka iepriekš ilgu laiku kalnos bija pavadījusi Urugvajas regbija komanda, kuras lidmašīna nogāzās kalnā 1972.gadā. Avārijā cietušie 72 dienas pavadīja sniegos, bada dēļ ēdot citus boja gājušos biedrus. Sešpadsmit no 45 pasažieriem izdzīvoja. Par šo traģisko notikumu ir uzņemta filma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!