Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā teroristu tīkla "Al Qaeda" Ziemeļāfrikas atzars izplatījis videoierakstu, kas apliecina, ka joprojām ir dzīvi organizācijas gūstā nonākuši septiņi ārvalstu pilsoņi, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ierakstā redzami četri francūži, kuri pirms trim gadiem nolaupīti urāna raktuvēs Nigērā, kā arī 2011. gada novembrī Mali nolaupīts nīderlandietis, zviedrs un Dienvidāfrikas iedzīvotājs, paziņoja Mauritānijas ziņu aģentūra ANI, kas saņēmusi videosūtījumu.

Izskatījies, ka visi gūstekņi ir pie labas veselības. Pārliecību par videoieraksta autentiskumu pauda Francijas Ārlietu ministrija.

Nav skaidrs, kad video ir filmēts, bet francūžu ķīlnieku ieraksts varētu būt sagatavots jūnijā, norāda ANI. "Es esmu pie labas veselības, bet man draud ar nāvi," ierakstā saka 61 gadu vecais francūzis Daniels Laribe, norādot, ka par viņa likteni ir atbildīga Francijas valdība.

Trīs citi francūži ir identificēti kā Pjērs Legrands, Thirī Dols un Marks Ferets.

Nīderlandietis Eisdžeks Ridžke, zviedrs Johans Gustafsons un dienvidāfrikānis Stefens Malkolms pirms gandrīz diviem gadiem tika nolaupīti no hosteļa Timbuktu. Toreiz uzbrukumā gāja bojā Vācijas pilsonis.

Šis ir pirmais video ar ķīlniekiem kopš Francijas sāktās militārās operācijas pret Mali islāmistiem šā gada janvārī.

Jūlijā Francijas prezidents Fransuā Olands paziņoja, ka Francija dara visu iespējamo, lai atbrīvotu ķīlniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!