Foto: Publicitātes foto

Azerbaidžānas drošības struktūras otrdien, kad līdz prezidenta vēlēšanām palicis mazāk nekā mēnesis, arestējušas vienu no prominentākajiem opozīcijas žurnālistiem Pervizu Hašimli, pavēstīja viņa kolēģi.

Opozīcijas laikraksta "Bizim Yol" žurnālists arestēts otrdienas vakarā saistībā ar apsūdzībām par šaujamieroču un kontrabandas preču nelegālu glabāšanu.

"Valsts drošības aģentūras darbinieki veica kratīšanu viņa dzīvoklī un laikraksta redakcijā," otrdienas vakarā pavēstīja "Bizim Yol" žurnālisti.

Hašimli arī vada tīmekļa vietni, kurā tiek publicēti režīmam kritiski raksti. Viņš arī darbojas opozīcijas Azerbaidžānas Tautas frontes vadībā.

Režīmam kritiski noskaņotie Azerbaidžānas žurnālisti jau agrāk ziņojuši par varas struktūru īstenoto iebiedēšanu un represijām.

Valdība konsekventi noliedz apsūdzības, ka vārda brīvība valstī tiktu ierobežota ar represīviem likumiem, cenzūru, soda sankcijām un uzbrukumiem žurnālistiem.

Ar naftas resursiem bagātā valsts gatavojas 9.oktobra prezidenta vēlēšanām, kurās neapstrīdams favorīts ir pašreizējais valsts galva Ilhams Alijevs.

Viņš 2003.gadā prezidenta amatu mantoja no tēva - bijušā čekas virsnieka un kompartijas bosa Heidara Alijeva.

Cilvēktiesību aktīvisti tostarp apsūdz Ilhamu Alijevu, ka viņš, tuvojoties vēlēšanām, vēl aktīvāk izvērsis represijas pret opozīciju un cenšas apslāpēt katru neapmierinātības izpausmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!