Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien starptautiskā diskusiju forumā paziņojis, ka viņa draugs bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni netiktu tiesāts par seksu ar nepilngadīgo, ja būtu gejs.

"Berluskoni tiek tiesāts par dzīvošanu ar sievietēm, bet, ja viņš būtu homoseksuālis, neviens neuzdrošinātos viņu aiztikt," Valdajas Starptautiskā diskusiju kluba sanāksmē ar Rietumu politiķiem un žurnālistiem paziņoja Putins, izraisot skaļus smieklus auditorijā.

Valdajas forums ir ikgadējs pasākums, ko rīko Krievijas valsts ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Putins ir izpelnījies asu kritiku par savu nostāju pret homoseksuāļiem, sevišķi pēc tam, kad jūnijā parakstīja likumu, kas aizliedz homoseksuālisma propagandu nepilngadīgo vidū.

Jaunais likums izpelnījies plašu kritiku, un tā dēļ vairākkārt izskanējuši aicinājumi boikotēt nākamā gada Soču olimpiskās spēles.

Valdajas forumā Putins norādīja, ka Rietumu valstis ir aizmirsušas savas kristīgās saknes un noliedz "morālos principus un tradicionālās identitātes", tostarp seksuālajā jomā.

Berluskoni ir iesniedzis tiesā apelāciju lietā, kurā tika apsūdzēts par seksuālām attiecībām ar nepilngadīgu prostitūtu.

Seksa skandāla vidū 2010.gadā Berluskoni izteicās, ka "labāk būt kaislīgam attiecībā uz skaistām sievietēm, nekā būt gejam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!