Foto: morgueFile
Sirseņu uzbrukumos Ķīnas Šaaņsji provincē kopš jūlijā gājis bojā 41 cilvēks, bet vairāk nekā 1600 ir cietuši, atsaucoties uz vietējiem medijiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

206 cilvēki turpina ārstēties slimnīcās, no tiem 37 ir kritiskā stāvoklī. Vietējā amatpersonas stāsta, ka sirseņu savairošanos varētu būt veicinājis šī gada siltākais un sausākais laiks.

Savukārt vides aizstāvji norāda uz straujo urbanizāciju, kuras dēļ arvien vairāk lauku zemes, kur dzīvo kukaiņi, aprij pilsētas.

Sirseņu uzbrukuma vilnis pēdējos mēnešos smagi skāris Angkangas, Haņdžuņas un Šanluo pilsētas. Provinces valdība ir lūgusi kaitēkļu kontroles ekspertus palīdzēt tikt galā ar problēmu. Vietējiem policistiem un ugunsdzēsējiem esot piešķirts ekipējums un aizsargapģērbs sirseņu pūžņu iznīcināšanai.

Sirseņu dzēlieni Šaansji provincē ir bijusi problēma arī iepriekš, bet varas iestādes nav sniegušas datus par upuriem iepriekšējos gados. Uzbrukumu skaits pēdējā laikā ir palielinājies, jo ir "uzlabojies vietējās vides ekoloģiskais stāvoklis", apgalvo Angkangas pilsētas amatpersona Žo Fangs.

Nāvējošajos uzbrukumos vainojami Āzijas milzu sirseņi. Tie var sasniegt piecu centimetru garumu un ir bruņoti ar sešus milimetrus garu dzeloni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!