Foto: LETA

Ar ierosinājumu atņemt Lietuvas apraides licenci "Pirmajam Baltijas kanālam" (PBK), nākusi klajā kaimiņvalsts parlamenta deputāte Rasa Jukņavičiene, kura uzskata, ka Krievijas televīzija savā pārraidē ir izsmējusi Lietuvas neatkarību, vēsta portāls "Delfi.lt".

Piektdien demonstrētajā raidījumā "Cilvēks un likums" "klaji izsmieta mūsu tautas cīņa par neatkarību 1991. gadā", norāda deputāte, kura ir vērsusies ar sūdzību pie Komunikāciju regulēšanas dienesta un Lietuvas Radio un TV komisijas.

"Tāpēc piedāvāju izskatīt iespēju apturēt translāciju Lietuvā un atsaukt [televīzijas] pārstāvju akreditāciju valsts iestādēs vismaz līdz brīdim, kamēr viņi neatvainosies par šo provokatīvo un aizvainojošo raidījumu," paziņoja deputāte.

Minētajā pārraidē pazemoti 1991. gada 13. janvāra notikumi un izsmieta lietuviešu cīņa par neatkarību, skaidro portāls "Delfi.lt", nesniedzot konkrētāku informāciju par raidījumā vēstīto. Par šo gadījumu izmeklēšanu ir sākusi Lietuvas Radio un televīzijas komisija.

"Lietuvas sabiedrība, analītiķi, visu Baltijas valstu politiķi pēdējā laikā daudz runā par Krievijas Federācijas informatīvo karu pret mums. Domāju, ka pēdējais notikums apvaino visu lietuviešu tautu, tāpēc ir nopietni jāizvērtē," norādīja Jukņavičiene.

"Mums šis fakts ir zināms, ir sākta izmeklēšana," portālam atklāja Lietuvas Radio un TV komisijas vadītājs Edmunds Vaitekuns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!