Foto: NATO ISAF
Kirovas rajonā novērsts terorakts, kuru ķīmisko ieroču noliktavā gatavojuši divi gados jauni vahabītisma sekotāji no Ziemeļkaukāza, otrdien pavēstīja Krievijas Izmeklēšanas komitejas preses sekretārs Vladimirs Markins.

19 un 21 gadu vecie vīrieši "no septembra gatavojušies terorakta sarīkošanai ķīmisko ieroču glabāšanas un iznīcināšanas objektā", sacīja amatpersona, norādot, ka teroraktā, ja tas būtu sarīkots, dzīvību būtu zaudējuši vairāki simti cilvēku.

Izmeklētāji apgalvo, ka aizturētie sākotnēji plānojuši doties uz Sīriju, lai tur apgūtu terorisma prasmes, vēsta ziņu aģentūra "RIA Novosti".

"Aizturēto vecums ir 19 un 21 gads. Viņi ieradās no Maskavas. Vizītes mērķis bija ārzemju pasu noformēšana, lai pēc tam dotos, domājams, uz Sīriju apgūt teroristu amatu," sacīja Izmeklēšanas komitejas reģionālās pārvaldes vadītājs Grigorijs Žiteņevs.

Tomēr līdz Sīrijai viņi nav tikuši. Vahabīti izšķīrušies par terorakta sarīkošanu Kirovas apgabala ķīmisko ieroču noliktavā, "saņemot informāciju par šī objekta nozīmīgumu un iespējamo rezonansi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!