Foto: AFP/Scanpix
Meteorologi ir pārliecināti, ka Lielbritānijai un Īrijai tuvojas vētra, kuras vēja ātrums varētu sasniegt 35 metrus sekundē. Pašlaik brīdinājumi par spēcīgo vētru izsludināti Anglijā un Velsā, iedzīvotājus aicinot sagatavoties ļaunākajam, ziņo "Sky News".

Vētra, kas patlaban pārvietojas pār Atlantijas okeānu austrumu virzienā, nonākot pie Lielbritānijas krastiem un saskaroties ar karstā gaisa masām, varētu pārvērsties viesuļvētrā. Sauszemi tā varētu sasniegt svētdienas vakarā vai naktī uz pirmdienu. Iedzīvotājiem un atbildīgajiem dienestiem nodotās norādes liecina, ka pirmdienas rītā jārēķinās ar kritušiem kokiem, telekomunikāciju stabiem un bojātiem ceļiem.

Parasti līdzīgas vētras Atlantijas okeānā pamazām maina kursu uz rietumiem un zaudē savu stiprumu, taču šī vētra ir atšķirīga. Paredzams, ka tā pietuvosies Īrijas un Lielbritānijas krastiem tuvāk nekā parasti vai pat ienāks sauszemē, turklāt tieši tad tā būs visspēcīgākā, skaidro meteorologi.

Pēdējās ievērības cienīgās vētras pieredzētas 80. gadu beigās. 1987. un 1989. gada vētras radīja milzu postījumus - 1989. gada vētrā vējš sasniedza pat 55 metrus sekundē lielu ātrumu.

Meteorologi joprojām cer, ka vētra varētu arī paiet garām zemei un ieiet Lamanša šaurumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!