Foto: AP/Scanpix
Kāda 13 gadus veca meitene Pakistānā pati saviem spēkiem izkļuvusi no sekla kapa ceļmalā, kur viņu apraka divi izvarotāji, uzskatot, ka meitene pēc uzbrukuma ir mirusi, vēsta laikraksts "The Independent".

Varmākas meiteni nolaupījuši, kad viņa gājusi uz Korāna mācību stundu Pendžābas provincē. Vīrieši upuri nogādājuši nomaļā vietiņā un izvarojuši, bet pēc tam, uzskatot, ka jauniete ir mirusi, turpat ceļmalā viņu aprakuši, ziņo Indijas ziņu aģentūra PTI.

Tomēr meitene vēlāk atguvusi samaņu, spējusi izrakties no seklās bedres un sacelt trauksmi. Pusaudzes tēvs par notikušo paziņojis policijai, tomēr likumsargi atteikušies uzsākt izmeklēšanu.

Notikušais plašāk zināms tapis tikai tagad, kad iejaukusies Lahoras Augstākā tiesa, dodot rīkojumu izmeklēt noziegumu un arestēt aizdomās turamos.

Pēc virknes skaļu gadījumu Pakistānā bērnu izvarošanai tagad ir pievērsta pastiprināta uzmanība. Valdība nepublisko oficiālus statistikas datus par nepilngadīgo seksuālās izmantošana apmēriem, bet aktīvistu grupa "Sahil" norāda, ka medijos atspoguļoto gadījumu skaits ir audzis no 668 incidentiem 2002. gadā līdz 2788 2012. gadā.

"Mēs joprojām domājam, ka šī statistika ir tikai daļiņa no tā, kas notiek," stāsta organizācijas direktors Manizehs Bano.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!