Foto: AFP/Scanpix
Nigēras varas iestādes tuksnesī atradušas 87 neveiksmīgu ceļotāju līķus, kuri miruši no slāpēm, kad Sahāras tuksneša šķērsošanas laikā salūzušas to automašīnas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Līķi ir dažādā sadalīšanās stadijā un ir daļēji apēsti, iespējams, ka vainojami varētu būt šakāļi, stāsta glābēji. Upuri, pārsvarā sievietes un bērni, domājams, ir migranti, kas devušies labākas dzīves meklējumos.

Nigēra ir populārs maršruts Āfrikas bēgļiem, kas pāri Sahāras tuksnesim cer nokļūt tālāk uz Eiropu. Tomēr daudzi, kam izdodas šķērsot pasaules lielāko smilšu klajumu, paliek strādāt Ziemeļāfrikas valstīs, skaidro BBC.

Viena no automašīnām salūzusi neilgi pēc izbraukšanas no Arlitas pilsētas septembra beigās, vai oktobra sākumā, skaidro amatpersonas. Savukārt otrs transportlīdzeklis saplīsis, kad devies atpakaļ uz pilsētu pēc rezerves daļām.

Daļa cilvēku mēģinājuši glābties ar kājām, no kuriem desmit arī izdevies nokļūt Arlitā un sacelt trauksmi. Glābēji pirmos piecus līķus atraduši jau pirmdien, bet trešdien, strādājot milzīgajā svelmē, plašā apvidū gar Alžīrijas robežu atrasti arī pārējie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!