Foto: PantherMedia/Scanpix
Franču priesteri Kamerūnā nolaupījuši Nigērijas islāmistu sektas "Boko Haram" kaujinieki, atklājis kāds avots grupējuma rindās.

Anonīmais avots ziņu aģentūrai AFP apstiprināja, ka priesteris atrodas grupējuma kaujinieku rokās. Viņi to nolaupījuši, sadarbojoties ar "Boko Haram" atzaru "Ansaru".

Kamerūnas ziemeļos netālu no robežas ar Nigēriju naktī uz ceturtdienu tika nolaupīts franču priesteris Žoržs Vandenbušs.

ASV šomēnes iekļāva "Boko Haram" un "Ansaru" teroristu organizāciju "melnajā sarakstā".

Abi grupējumi oficiāli tika atzīti par ārvalstu teroristu organizācijām, līdz ar to amerikāņiem ir liegts tām palīdzēt, turklāt ASV tiek iesaldēti visi to aktīvi.

"Pēdējo gadu laikā grupējumi "Boko Haram" un "Ansaru" bijuši atbildīgi par tūkstošiem cilvēku nogalināšanu Nigērijas ziemeļaustrumos un vidienē, arī tūkstošiem uzbrukumu baznīcām un mošejām, tīšām civiliedzīvotāju slepkavībām, kā arī par ANO ēkā Abudžā notikušo pašnāvnieka sarīkoto sprādzienu, kurā dzīvību zaudēja 21 cilvēks," norādīja Baltā nama iekšzemes drošības jautājumu padomniece Liza Monako.

Kopš 2009.gada, kad "Boko Haram" sarīkoja bruņotu sacelšanos, kuru gan ātri apspieda armija, islāmistu ekstrēmistu izraisītā vardarbība kopumā prasījusi vairāk nekā 3600 cilvēku dzīvības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!