Foto: Kadrs no video

Ar starptautisko teroristu tīklu "Al Qaeda" saistīti Sīrijas nemiernieki kļūdas pēc ir nocirtuši galvu savā pusē karojošam kaujiniekam. Uzskatot vīrieti par prezidenta Bašara al Asada atbalstītāju, islāma idejas atbalstošie karotāji nocirsto galvu lepni izrādīja cilvēku pūlim.

Lai noskatītos video, iespējams, ir nepieciešama pieteikšanās un vecuma apstiprināšana "Youtube" vietnē.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau vēstīja, ka Ar "Al Qaeda" saistīts Sīrijas nemiernieku grupējums "Islāma valsts Irākā un Levantē" (ISIS) atvainojies par galvas nociršanu nepareizajam cilvēkam. Grupējums lūdz "izrādīt izpratni un piedošanu" saistībā ar kļūmīgi izpildīto nāvessodu.

Pēc nocirstās galvas un videoieraksta demonstrēšanas vairāki cilvēki ar nāvi sodītajā vīrietī atpazinuši sunnītu islāmistu grupējuma "Ahrar al-Sham" kaujinieku. Grupējums bieži cīnās kopā ar ISIS, tomēr tas nav pieņēmis "Al Qaeda" ideoloģiju.

Pēc izmeklēšanas veikšanas ISIS preses pārstāvis atzina, ka nāvessods, nocērtot galvu, izpildīts "Ahrar al-Sham" komandierim Muhamedam Faresam, kurš pirms dažām dienām esot pazudis bez vēsts.

ISIS kaujinieki esot pārpratuši Faresa izteikumus par islāma šiītu atzara dibinātājiem imamiem Ali un Huseinu, skaidro Londonā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory of Human Rights".

Faress esot ievainots un, domādams, ka viņš ir nonācis šiītu kaujinieku gūstā, prasījis, lai viņu nogalina, to savukārt pārpratuši ISIS kaujinieki, kas viņu veduši uz slimnīcu, skaidroja ISIS preses pārstāvis Omars al Kahtani.

Kļūmīgā nāvessoda izpildīšana ir jauna liecība haosam, kas valda Sīrijas nemiernieku rindās, it īpaši kopš vasaras, kad jūtami pieaugusi ISIS vara.

ISIS joprojām kontrolē plašus apvidus Sīrijas ziemeļos, neraugoties uz to, ka vairāki islāmistu grupējumi izveidojuši alianses bez tā līdzdalības.

Izmantojot šķelšanos nemiernieku rindās, Asada karaspēkam izdevies gūt panākumus Alepo dienvidaustrumos.

Teju puse Sīrijas nemiernieku, kas cīnās pret prezidenta Asara režīma spēkiem, ir džihādisti un radikālo islāmistu grupējumu biedri, teikts Lielbritānijas aizsardzības un izlūkošanas jautājumu ekspertu organizācijas "IHS Jane's" jaunākajā pētījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!