Foto: stock.xchng
Igaunijas valsts tūrisma aģentūra "Enterprise Estonia" plašas kritikas dēļ atsaukusi Krievijas tirgum paredzētu interneta reklāmas kampaņu ar matrjošku lellītēm, vēsta raidkorporācija ERR.

Krievu tūristiem paredzētā reklāma kritizēta par nepiedienīgu gan Krievijas tūristu, gan Igaunijas valsts atainojumu.

28 000 eiro (19 678 latu) vērto reklāmas kampaņu ar mērķi "Tu un 75 draugi uz Igauniju" izstrādāja reklāmas aģentūras DDB un "Nafta". Reklāmā Krievijas tūristi atainoti kā skaļa matrjošku lellīšu grupa, kas ieveļas Tallinā.

Taču reklāmas kampaņai izpelnoties plašu kritiku, aģentūra "Enterprise Estonia" nolēmusi kampaņu apturēt, un pretrunīgi vērtētais videoklips no Igaunijas oficiālās tūrisma vietnes "visitestonia.com" ir izņemts.

"Ņemot vērā saņemto atgriezenisko saiti, mēs nolēmām apskatīt, vai sākotnējās prognozes ir piepildījušās, un novērtēt, kāda daļa no kritikas ir konstruktīva un vai šis vēstījums ir jāpielāgo," sacīja "Enterprise Estonia" pārstāvis Jirgs Samels.

Kritiku par reklāmas kampaņu pauduši vairāki reklāmas industrijas pārstāvji, norādot, ka videoklips ar matrjošku uzdzīvošanu dara kaunu Igaunijas tūrisma sektora piedāvājumu dažādībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!