Foto: AP/Scanpix
Maskavā pie Ukrainas vēstniecības pirmdien aizturēti vienpadsmit mierīga piketa dalībnieki, kas bija ieradušies apliecināt solidaritāti ar Ukrainas eirointegrācijas atbalstītājiem. Aizturēto vidū ir arī viens no Krievijas opozīcijas līderiem Boriss Ņemcovs.

Pēc viņa teiktā, piketētāji pilnīgi mierīgi stāvējuši iepretī vēstniecības ēkai un turējuši plakātu "Ukraina, mēs esam kopā ar tevi", tomēr policija atzinusi akciju par nesankcionētu un tās dalībniekus aizturējusi par sabiedriskās kārtības traucēšanu. Kā vēsta portāls UNIAN, piketētāji nogādāti policijas iecirknī.

"Krievijā ir ļoti daudz cilvēku, kas atbalsta Krievijas un Ukrainas izvēli par labu Eiropai," uzsvēris bijušais Krievijas vicepremjers, pašreizējais Jaroslavļas apgabala domes deputāts Ņemcovs. "Ukrainu es uzskatu par ļoti tuvu un draudzīgu valsti. Esmu pilnīgi pārliecināts - ja Ukrainā uzvarēs demokrātija un brīvība, tad agri vai vēlu tas notiks arī Krievijā."

Kā izteicies Krievijas opozīcijas līderis, ir ļoti svarīgi, lai ielu akcijas Ukrainas pilsētās norisinātos mierīgi.

"Briesmīgi, ka policija tik nežēlīgi izklīdināja "Eiromaidanu", briesmīgi, ka Janukovičs izliekas, ka viņam ar to nav nekāda sakara. Tā vien liekas, ukraiņus un krievus uzskata par pilnīgiem muļķiem," viņš sacījis.

Jau vēstīts, ka Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības samitā, kas 28. un 29.novembrī notika Viļņā, Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs atteicās parakstīt Ukrainas un ES asociācijas līgumu.

Ukrainā izvērsusies plaša protesta kustība pret šo valsts vadības soli. Kijevā svētdien protesta demonstrācijās piedalījušies no 100 000 līdz pusmiljonam cilvēku. Protestētāju sadursmēs ar drošības struktūrām ievainoti vairāk nekā 300 cilvēku.

Protesta akcijas turpinās arī pirmdien, un demonstranti bloķējuši valdības ēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!