Foto: AFP/Scanpix
Vācu valodā klajā laista Staņislava Belkovska grāmata par Vladimiru Putinu. Grāmatā ar nosaukumu "Putins" autors Krievijas prezidentu attēlo kā "nožēlojamu ņuņņu".

Kā vēsta grāmatas recenzents no "Der Spiegel", izprast Putinu grāmatas autors aicina caur "viņa nelaimīgo bērnību".

Saskaņā ar autora versiju patiesībā Putins piedzimis divus gadus pirms sava oficiāli uzrādītā dzimšanas datuma.

"Māte ar Vladimiru it kā aizbraukusi uz Gruziju – tikai tāpēc, lai pēc neilga laika nosūtītu bērnu uz Ļeņingradu pie radiniekiem - oficiālajiem nākamā prezidenta vecākiem. Visu savu dzīvi, kā norāda Belkovskis, Putins atrodas "surogātģimenes" meklējumos: Borisā Jeļcinā Putins redzējis surogāttēvu, bet oligarhā Romānā Abromovičā – surogātbrāli".

Belkovskis savā grāmatā norāda: Putins ir "dziļi vientuļš politiķis, kuru nācās burtiski ar spēku ievilkt prezidentūrā, viņam ir ļoti bail pieņemt lēmumus un kurš, baidoties no cilvēkiem, savu brīvo laiku izvēlas vadīt ar dzīvniekiem"; sekss un seksuālā dzīve Putinam ir "svešas"; iespējams, viņš ir "latentais homoseksuālis"; baumas par Krievijas slepeno sakaru ar mākslas vingrotāju Alīnu Kabajevu – tās ir viņa sabiedrisko attiecību speciālistu izdomātas; vēl šī gadsimta sākumā Putins smagi saslima, bet tagad, lai to slēptu, viņu reizēm aizstāj dubultnieks".

"Krievijas izdevniecības no skandalozā izdevuma bēga kā no uguns. Belkovskis jau daudzus gadus uz pārējo fona atšķiras ar nekautrīgumu un divdomīgu tēmu izvēli, rakstot par Putinu. Tiek pieļauts, ka viņam ir kādi aizstāvji specdienestos," teikts rakstā.

"Belkovska izteikumiem nav nekāda pamata. Tās ir pilnīgas muļķības," grāmatu komentējis Putina preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs.

"Patiesību par Kremļa vadītāju Belkovskis, protams, nav atklājis, bet viņš ir atklājis patiesību par Putina sistēmu – tajā nemanot savijas informācija un dezinformācija. Tauta nemitīgi gaida "slēpto jēgu" un jau sen kā netic cilvēkiem, kuri ir pie varas. Līdz ar to plaukst un zeļ sazvērestības teorijas, kuru dēļ Krievijas pilsoņi pieļauj, ka jebkuras baumas var izrādīties patiesas.

Tā kā Belkovski var uzskatīt par jukušu fantazētāju vai veiksmīgu manipulētāju, kura "izteikumi ir kāda iepriekš labi apmaksāti", atsaucoties uz kādu politologu, teikts rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!