Foto: AP/Scanpix
Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis dekrētu, ar kuru tiek likvidēta ziņu aģentūra "RIA Novosti", ziņo Krievijas mediji.

Prezidenta rīkojums publicēts 9.decembrī. Plānots, ka uz "RIA Novosti" bāzes tiks izveidota starptautiska ziņu aģentūra "Krievija šodien"(Russia Today).

Par jaunās ziņu aģentūras vadītāju iecelts televīzijas kanāla "Krievija 1" vadītājs Dmitrijs Kiseļevs. Jaunās ziņu aģentūras galvenā uzmanība būšot veltīta tam, lai ārvalstīs informētu par Krievijas politisko un sabiedrisko dzīvi.

Šo pārmaiņu mērķis esot uzlabot medija darbību un samazināt budžeta izmaksas, paziņojis Kremļa administrācijas vadītājs Sergejs Ivanovs. "Mums ir jārunā patiesība, lai padarītu to pieejamu, izmantojot mūsdienu valodu un vismodernākās tehnoloģijas," rezumējis Ivanovs.

Tāpat tiek likvidēta radiostacija "Krievijas balss" un visi tās īpašumi tiek nodoti jaunajai ziņu aģentūrai. Ar Putina rīkojumu tiks reorganizēta arī "Rossiyskaya Gazeta", kurai tiks pievienots žurnāls "Rodina".

Ziņu aģentūra "RIA Novosti" dibināta 1941.gadā, un sākotnēji tā bija pazīstama kā Padomju Informācijas birojs. 1961.gadā uz tā bāzes tika izveidota aģentūra "Novosti", bet 1990.gadā ar Mihaila Gorbačova dekrētu tika pārveidota par informācijas aģentūru "Novosti".

Savu tagadējo nosaukumu "RIA Novosti" saņēma 1991.gada septembrī pēc kārtējās reorganizācijas.

Līdz likvidācijai "RIA Novosti" bija viena no lielākajām mediju kompānijām Krievijā. Aģentūra savā struktūrā ietver arī ekonomikas informācijas aģentūru "Prime". Tā piedāvā zinātnes un tehnoloģijas ziņas - "RIA Zinātne", tiesu un likumdošanas ziņas – "Rapsi", sporta ziņas - "R-Sport", kā arī tās paspārnē ir izdevniecība "Moscow News".

Internetā šis holdings bija pārstāvēts ar 40 resursiem 22 valodās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!