Foto: AP/Scanpix
Ukrainas drošības dienesti aizlieguši vienam no Krievijas opozīcijas līderiem – Borisam Ņemcovam – iebraukt Ukrainā.

Ņemcovs par to uzzinājis Kijevas lidostā, kur viņam nav paskaidrots nedz aizlieguma iemesls, nedz tas, cik ilgi šis aizliegums būs spēkā, ziņo Krievijas mediji.

Ukrainas Robežsardzes dienestā aģentūrai "Interfax" apstiprināts, ka drošības dienesti ir izdevuši rīkojumu par Ņemcova neielaišanu valstī.  

"Delfi" jau ziņoja, ka šā gada 2. decembrī Ņemcovs tika aizturēts saistībā ar mēģinājumu pie Ukrainas vēstniecības paust atbalstu protestētājiem, kas izgājuši Ukrainas lielāko pilsētu ielās, lai paustu savu attieksmi pret prezidenta Viktora Janukoviča un valdības lēmumu neparakstīt asociācijas līgumu ar Eiropas Savienību.

8. decembrī kļuva zināms, ka Ukrainas parlamenta - Augstākās radas deputāts no Reģionu partijas Oļegs Carevs drošības iestādēm nosūtījis pieprasījumu neielaist Ukrainā vairākus ārzemniekus. Sarakstā, kura kopiju publiskojis Careva "melnajā sarakstā" iekļautais vācu politologs Andreass Umlands iekļauti Krievijas pilsoņi Gļebs Pavlovskis, Staņislavs Belkovskis un Nikolajs Gastelo, ASV pilsoņi Braiens Finks un Mirons Vasiļiks, kā arī bijušais Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili un Gruzijas pilsonis Gerogijs Targamadze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!