Foto: Reuters/Scanpix
Kijevas Neatkarības laukumā svētdien sapulcējušies vismaz 200 000 protestētāju, pieprasot Viktora Janukoviča vadītajai Ukrainas valdībai atkāpties no lēmuma neparakstīt sadarbības līgumu ar Eiropas Savienību (ES).

Opozīcijas līderi aicināja Ukrainas iedzīvotājus svētdienu pusdienlaikā pulcēties Kijevas Neatkarības laukumā uz masu protestu. Vairāki tūkstoši protestētāju laukumā uzturas ikdienas jau vairāk nekā trīs nedēļas, nosodot Janukoviča atteikšanos parakstīt ES asociācijas līgumu, tā vietā izvēloties ciešākas attiecības ar Krieviju.

Savukārt netālajā Eiropas parkā pie parlamenta ēkas svētdien notiek Janukoviča Reģionu partijas atbalstītāju mītiņš. Pēc Rietumvalstu žurnālistu aplēsēm, laukumā sanākuši aptuveni 5000 cilvēku.

Abās protestētāju nometnēs valda mierīga atmosfēra, turklāt starp abiem laukumiem izvietotas barikādes.

Kā ziņo "Interfax", Eiropas laukumā cilvēki ierodas "organizētās kolonās", nesot rokās Reģionu partijas karogus, plakātus ar uzrakstiem, no kurienes viņi ieradušies, un Ukrainas karogus. Parkā vērojams neliels skaits miliču, taču netālu novietoti vairāki autobusi ar likumsargiem.

Janukovičs nonācis neapskaužamas izvēles priekšā, vai tuvināt savu nāciju Rietumiem, parakstot līgumu ar ES, vai arī pievienoties Maskavas vadītajai Muitas apvienībai.

Ukrainas prezidents nākamo otrdien dosies uz Maskavu, lai tiktos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!