Foto: Reuters/Scanpix

Sīrijas armijas aviācijas triecienos nemiernieku kontrolētajām teritorijām valsts otrajā lielākajā pilsētā Alepo gājuši bojā vismaz 76 cilvēki, no kuriem 28 ir bērni, atsaucoties uz aktīvistiem, pirmdien vēsta aģentūra AFP.

Starp bojāgājušajiem ir arī 43 vīrieši, viens jaunietis un četras sievietes, informē Londonā bāzētā aktīvistu grupa "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija". Avots gan nenorāda, vai starp nogalinātajiem ir opozīcijas kaujinieki.

Pilsētas bombardēšana notikusi tikai dienu pēc tam, kad Sīrijas Sarkanais Pusmēness piegādāja pārtiku un medikamentus Alepo centrālajam cietumam, kas jau astoņus mēnešus atrodas nemiernieku ielenkumā, norāda aģentūra.

Iepriekš decembrī Sīrijas valdība humānu apsvērumu dēļ izsludināja amnestiju daudziem par kriminālnoziegumiem sodītiem cietumniekiem.

Nemieri Sīrijā sākās kā pret valdību vērstas demonstrācijas 2011. gada pavasarī, kas ātri pārauga plaša mēroga pilsoņu karā, kurā jau gājuši bojā vairāk nekā 100 000 cilvēku.

Nemiernieku kustības "mugurkauls" ir valstī vairumā esošie sunnītu musulmaņi, kamēr Asadu atbalsta galvenokārt šiītu musulmaņu atzara - alavītu pārstāvji un citas minoritātes. Valdības spēki var paļauties uz Krievijas un Irānas atbalstu.

Pret Asadu karojošo spēku pusē netrūkst arī radikāli islāmistu kaujinieki un ar starptautisko teroristu tīklu "Al Qaeda" saistīti grupējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!